Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g jäst
  • 5 dl havredryck ( mjölk eller vatten)
  • 50 g mjölkfritt margarin ( smör)
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 225 grader. Smällt smöret/ margarinet på spisen. Smula jästen i vätskan, låt stå ett par minuter. Tillsätt smöret, salt och hunung. Låt gå på låg fart i assistenten. Tillsätt grahamsmjöl och rågsikt, låt blandas ut i smeten. Tillsätt vetemjölet, pö om pö, arbeta degen i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa under plastfolie i ungefär 30 minuter. Dela degen i två delar, kavla försiktigt och rulla dom till två rulltårtor. Smöra brödformarna med solrosolja och lägg brödet i dessa. Låt jäsa 30 minuter till. Grädda längst ner i ugnen i 30 minuter. Låt brödet svalna på galler under en ren bakduk.