Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostbröd med fibrer

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 st
  • 50 g jäst
  • 1 dl vatten, fingervarmt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 msk havssalt
  • 2 dl hela linfrön
  • 0,5 msk honung
  • 4,5 dl naturell yoghurt
  • ca 11 dl vetemjöl special

Garnering

  • 1 dl vetekli

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i bunken till en degblandare och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, linfrön, honung och yoghurt.
  2. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen i minst 10 minuter, eller ännu längre för hand. Det ska bli en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, i cirka 1 timme. Smörj två avlånga formar som rymmer 1 ½ liter vardera
  4. Dela degen i två bitar och forma dem till två avlånga limpor. Lägg limporna i formarna. Pensla lite vatten på ytan och strö över vetekli.
  5. Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.