Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostbiffsallad med rucola, parmesan & tryffel

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

LCHF. Vill du unna dig lite lyx så är denna långsambakade rostbiff med tryffelolja, parmesan och rucola bland det godaste man kan tänka sig.

Ingredienser

4 –6 PORTIONER
  • 1 rostbiff eller fransyska på cirka 1 1⁄2 kg
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • rucola
  • tomater
  • olivolja
  • tryffelolja
  • parmesanost, nyriven
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form och gnid in det med olivolja, salt och peppar.
  3. Stek först köttet i 225 grader i ugnen i 15 minuter. Vänd efter halva tiden. Sänk sedan till 150 grader och stek klart. Använd gärna termometer och sikta på 58–62 grader för rosastekt kött. Låt sedan köttet vila en stund i folie eller smörpapper innan du skär upp det.
  4. Servering: Skär i tunna skivor, lägg upp på bädd av rucola och tomater. Droppa en god olivolja och tryffelolja över kött och grönsaker. Toppa med nyriven parmesanost, flingsalt och nymald svartpeppar.