Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostbiff

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner som huvudrätt, 10-12 port vid buffé
  • 1 kg rostbiff eller fin fransyska
  • smör/rapsolja
  • salt
  • svartpeppar eller jägarmix som innehåller: paprika, senapsfrön, lök, svartpeppar, kummin.

Så här gör du

  1. Låt köttet ligga framme minst en halvtimme i rumstemperatur. Salta och krydda runtom. Var inte rädd för att peppra och krydda köttet. Var mer försiktig med saltet, som kan dra ut för mycket vätska. Bättre att salta extra med gott flingsalt direkt på köttet vid servering, om det behövs.
  2. Använd både smör och rapsolja i stekpannan. Bryn steken runtom, tills du fått en fin färg. Använder du jägarmix, bör du sänka temperaturen något i pannan, annars blir senapsfröna lätt vidbrända.
  3. Efterstek sedan i ugnen på 125 grader. Använd en stektermometer och ställ innertemperatur på 57 grader. Låt svalna och gärna vila i kylskåp ett dygn. Skär i tunna skivor strax före servering, så skivorna inte mister sin rosa färg. Duka sedan på ett fat med blandat vilt och tamt kallskuret.