Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostbiff med varm potatissallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Rosastekt rostbiff med potatissallad som går bra att äta både varm och kall. Rostbiff är festligt och passar vid många olika tillfällen.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg rostbiff eller innanlår
  • 1 kg fast potatis
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 dl grov senap
  • 3 msk kapris
  • 1 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Salta och peppra köttet och bryn runtom i smör.
  3. Sätt in köttet på ugnsgaller med plåt under i mitten av ugnen. Baka cirka 1-1 1/2 timme till en innertemperatur på 60 grader.
  4. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda med socker, 2 tsk vinäger och 1 krm salt. Låt stå minst 15 minuter.
  5. Koka potatisen. Dela i mindre bitar och blanda med crème fraiche, 2 tsk vinäger, majonnäs, senap, kapris, gräslök och dill.
  6. Smaka av salladen med salt och peppar. Servera med tunt skivad rostbiff och syltad rödlök.