Rostat bröd med krämig äggröra, cheddar, avokado & picklad chili

Foto: Lennart Weibull
Ingredienser
2 portioner
- 2 ljust form bröd, cirka 2 centimeter tjocka
- 1 avokado
- smörgåskrasse eller shisokrasse om du vill
- olivolja
- svartpeppar
Äggröra:
- 4 ägg
- 1 ½ vispgrädde
- ½ dl riven lagrad cheddar
- 1 msk smör
Picklad röd chili:
- 2 röda chili, finskivade
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 dl strösocker
- 1 ½ dl vatten
Så här gör du
- Köp ett gott bröd från ditt favoritbageri. Och får du tag på shisokrasse (som på bilden) använd gärna det.
- Äggröra: Mixa ihop ägg och grädde i en bunke med en stavmixer. Salta och peppra. Smält smöret i en teflonpanna på medelvärme. Häll äggröran i pannan, sänk värmen något och rör försiktigt med en träslev. Låt äggröran stelna lite, rör sen igen. Äggröran ska inte få någon färg i botten. När den känns krämig, tillsätt osten och rör om. Servera genast.
- Rosta brödet i en torr het stekpanna eller i ugn på 225 grader. Dela avokadon och skiva den tunt.
- Lägg avokadon på brödet, sedan äggröran och toppa med den picklade chilin. Toppa med krasse, peppar och ringla över lite olivolja.
- Picklad chili: Koka upp vinäger, socker och vatten i en kastrull tills sockret lösts upp, ställ åt sidan.
- Lägg chilin i lagen och låt lagen svalna lite före servering.
3 kommentarer om "Rostat bröd med krämig äggröra, cheddar, avokado & picklad chili"

Du kanske även gillar
Populära recept
hällän
Grädden – är det 1,5 matsked eller 1,5 deciliter? Gissar matsked men vill inte chansa!
Mitt Kök
Hej! Receptet är från en bok, därav svårt för oss att svara på. Men, jag skulle liksom du gissa på att det är 1,5 msk grädde, det låter väldigt mycket med 1,5 dl till 4 ägg. Mvh Mitt kök.
hällän
👍