Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostade veggies med getost, chorizosmulor och chorizomajo

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 4 st färsk chorizo/salsiccia med chili
  • 2 dl raps eller majsolja
  • 1 st ägg
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 st stora morötter
  • 8 st potatisar
  • 5 st rödbetor
  • 5 st Polka/gulbetor
  • 2 st gullök
  • 2 st fänkål
  • 4 chevré ost
  • Pecorino/Parmesan
  • 1 rosmarin
  • flytande honung

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200grader. Skala och skär betor, potatis, morot, lök och fänkål i klyftor, stavar och skivor (eller valfri form). Lägg på en plåt och gnid in allt i olivolja och lite salt. Sätt in i ugnen och rosta i 30 min. Ta ut plåten och riv över mycket pecorino/parmesan, ringla på lite honung samt bryt sönder getosten och lägg på plåten. Sätt in i ugnen och fortsätt rosta i 10 min. Sätt sedan på varmluft (eller grillvärme) och kör ytterligare 10min till allt fått bra färg.
  2. Medans allt är i ugnen förbereder du korven. Häll i 1 dl av raps/majsoljan i en stekpanna.Ta bort skinnet på korven och bryt ner den i mindre bitar och stek i oljan tills den blir krispig. Sila därefter av oljan och spara den i en skål. Låt chorizosmulorna ligga kvar i pannan till servering. Låt oljan svalna till rumstemperatur innan den används i majonäsen.
  3. Chorizomajo: Lägg hela ägget och vinäger i en bunke. Mixa med stavmixer så allt blandas. Häll 1dl raps/majsolja samt stekoljan från kroven. Mixa tills majonäsen gått ihop. Smaka av med salt.
  4. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på chorizosmulorna, majonäs och färsk rosmarin. Nut.