Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostade rotsaker med ricottakräm och salsiccia

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Paolo Robertos härliga ortaggi arrostiti con crema di ricotta e salsiccia – smakar ljuvligt!

Ingredienser

4 personer
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 200 g rotselleri
  • 4 rödbetor
  • cirka 350 g vitkål
  • 1 fänkål (helst med vippor)
  • 4 knipplökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0 ,5 dl timjan, finskuren
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 färska salsiccia, med peperoncino (chili)

Ricottacréme

  • 250 g ricotta
  • 50 g rucola (sköljd)
  • 25 g hasselnötter
  • 1 citron, rivet skal + 0,5 pressad saft
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad
  • cirka 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Skala och skölj potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och rödbetor. Skär dem i små bitar. Skär bort stocken på vitkålen och skär den i små bitar.
  3. Ansa fänkål och lök. Dela löken och ta bort den grova stocken på fänkålen och skär den i små bitar. Spara eventuella fänkålsvippor för att dekorera portionerna med. Skala och hacka vitlöken.
  4. Häll olivolja (2 msk) i en ugnsform. Tillsätt alla grönsaker, lök, timjan salt och peppar. Rör om och sätt in formen i ugnen Rosta alltsammans i 30 minuter tills de fått färg och börjar mjukna men fortfarande är spänstiga.
  5. Ricottacréme: Skär rucolan grovt. Rosta nötterna i en torr stekpanna och hacka dem. Mixa ricottan med olivolja till en slät kräm. Blanda i övriga ingredienser och krydda med salt och peppar.
  6. Stek eller grilla salsiccian och servera dem med de rostade rotsakerna toppade med en fänkålsvippa (eller överströdd med hackad vippa) och med en rejäl klick ricottacréme vid sidan om.