Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfrukter i ugn

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 40 st har redan röstat

Recept på ugnsrostade rotfrukter. Blanda olika sorters rotfrukter och gör en färgrik gratäng. Tillsammans med linsröran blir gratängen en ­fullvärdig måltid.

Väldigt enkelt att förbereda och ställa in i ugnen i cirka 35 minuter.

Ingredienser

4 personer


Rotfrukter:


  • 3-4 morötter

  • 4-5 persiljerötter

  • 1 sötpotatis

  • 10 steklökar, gärna gula och röda

  • 10 vitlöksklyftor

  • 10 timjankvistar

  • 2-3 msk olivolja

  • salt, peppar


Linsröra:


  • 1 förpackning kokta linser, gröna eller gula

  • 2 dl turkisk yoghurt

  • 1/2 citron, färskpressad saft av
  • 2 dl grovhackade spenatblad

  • salt, peppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor. Skala löken, dela de större lökarna.

  2. Lägg rotfrukter, sötpotatis, lök, ­vitlök och timjankvistar i en stor ugnssäker form. Ringla över oljan, salta, peppra och blanda väl. Bred ut så att inga toppar bildas. Rosta i ­mitten av ugnen cirka 35 minuter. Rör om två gånger under tiden.

  3. Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda yoghurt och citronsaft i en skål. Vänd ner linser och ­grovhackad spenat. Smaka av med salt och ­peppar.

  4. Servera rotfrukterna med linsröran.
Du kanske även gillar