Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostade rödbetor med hummus & krasse

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk örtsalt

Hummus

  • 400 g (1 burk) kokta kikärter
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk tahini sesamfröpasta
  • 3 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 krm Dödahavssalt
  • 1 krm malen svartpeppar

Topping

  • vitlöksgroddar eller alfalfagroddar
  • rödbetsgroddar
  • shisokrasse eller smörgåskrasse
  • 1 ⁄21 tsk örtsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta rödbetorna ordentligt.
  3. Skär dem i två centimeter tjocka skivor.
  4. Lägg skivorna på en plåt med ett bakplåtspapper.
  5. Pensla skivorna med olja och strö över örtsalt. Tillaga mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills skivorna känns mjuka.
  6. Hummus: Häll av kikärterna och spola lite kallt vatten över.
  7. Mixa kikärterna, tillsätt vitlöken och mixa.
  8. Tillsätt tahini och droppa i oljan och smaka av med citron, salt och peppar.
  9. Lägg upp rödbetsskivorna på ett fat och lägg en sked med hummus på varje skiva. Toppa med groddar och strö över örtsalt.