Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostade rödbetor med Dukkah

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Dukkah (1 dl)

  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 msk malen koriander
  • 1/2 msk malen spiskummin
  • 1/2 msk chiliflakes
  • 1/4 tsk flingsalt

Rödbetor

  • ca 500 g små rödbetor (ca 8 stycken)
  • flingsalt
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk flytande honung

Så här gör du

  1. Dukkah: Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i ugnen cirka 8 minuter. Ta ut och gnugga av skalet mellan hushållspapper.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt.
  3. Rosta i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna. Pulsa i en matberedare eller hacka till ett grovt pulver.
  4. Rödbetor: Sätt ugnen på 175 grader. Skala rödbetorna och dela dem på mitten. Skär bort en tunn skiva i botten så står de stadigare. Strö över lite flingsalt. Ställ rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Låt kallna.
  6. Lägg upp rödbetorna på fat. Lägg på en klick crème fraiche. Ringla över honung och strö på dukkah.