Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad vitlökssås med mascarpone och lime

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 Port

Vitlökssås

  • 1 st Hel vitlök med skal
  • 2,5 dl turkisk yoghurt eller creme fraîche
  • 0,5 dl mascarponeost
  • 1 st rivet skal och saft av lime
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär den hela vitlöken rakt igenom, i två delar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och in i mitten av ugnen ca 10 minuter. Vitlöken ska vara mjuk. När den är klar i ugnen och svalnat ska du plocka av skalet. Hacka klyftorna fint.
  2. Rör samman yoghurt och mascarpone till en jämn sås. Tvätta limen! Riv ner skal av lime och krama ur mestadels av saften. Blanda ihop med den hackade vitlöken och smaka av med salt och peppar.