Rostad vitkålspuré

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 300-400 g vitkål
- 2 tsk olivolja
- 1 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 dl finriven parmesanost
- 600 g mjölig potatis
- 2 msk smör
- salt
- nymald peppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär vitkålen i bitar. Blanda med oljan i en ugnsfast form.
- Rosta i mitten av ugnen tills kålen är mjuk och har fin färg, cirka 30 minuter.
- Mixa kålen till en slät puré tillsammans med grädde och mjölk. Vänd ner osten för hand.
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet.
- Mosa potatisen, t ex med en potatisstomp (mixa inte potatisen, stärkelsen gör potatisen klistrig). Rör ner smöret i potatisen.
- Blanda kålpuré och potatisstomp. Smaka av med salt och peppar. Hit går bra att förbereda.
- Vid servering: Värm purén försiktigt, den ska inte kokas. Späd eventuellt med lite varm mjölk om purén är för hård.

Du kanske även gillar