Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad tomatsoppa med pesto.

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Soppan

  • 1,5 kg väl mogna tomater
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 tsk cayenne peppar
  • 1 st grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 msk hounung
  • 8 dl kallt vatten
  • 1 dl grädde

Pesto

  • 12 st soltorkade marinerade tomater
  • 1 pinjenötter
  • 50 g parmesanost
  • salt peppar olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Svetta lök, vitlök och cayennepeppar i ca 6 min. Tillsätt tomaterna, honung, buljong och vatten. Rör runt och ställ in i ugnen i 30 min. Mixa de rostade tomaterna och ställ tillbaka på plattan. Ta fram grädden rör ner 1 dl. Värm upp igen och smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta pinjenötterna. Mortla pinjenötter och soltorkadetomater. Rör ner parmesanost och späd ut till önskad konsistens med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera soppan med en klick pesto och ett gott bröd till.