Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad svampsallad med parmaskinka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner

  • 1 liter kantareller eller blandsvamp

  • 4 vitlöksklyftor

  • 2 fänkålsstånd

  • 200 g parmaskinka i bit

  • 2 tsk timjan

  • 2 msk olivolja

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • 1 burk stora vita bönor, 400 g

  • cirka 50 g västerbottensost


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa kantarellerna och dela större svampar i bitar. Skiva vitlöken, skär fänkålen i klyftor och skinkan i små tärningar.

  2. Blanda svamp, vitlök, fänkål, skinka, timjan, olja, salt och peppar i en bunke. Häll över på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 18 minuter.

  3. Ta ut och blanda med avsköljda bönor. Lägg upp på ett stort fat och hyvla över ost.