Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad svampsallad med parmaskinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner

  • 1 liter kantareller eller blandsvamp

  • 4 vitlöksklyftor

  • 2 fänkålsstånd

  • 200 g parmaskinka i bit

  • 2 tsk timjan

  • 2 msk olivolja

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • 1 burk stora vita bönor, 400 g

  • cirka 50 g västerbottensost


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa kantarellerna och dela större svampar i bitar. Skiva vitlöken, skär fänkålen i klyftor och skinkan i små tärningar.

  2. Blanda svamp, vitlök, fänkål, skinka, timjan, olja, salt och peppar i en bunke. Häll över på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 18 minuter.

  3. Ta ut och blanda med avsköljda bönor. Lägg upp på ett stort fat och hyvla över ost.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.