Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad spetskål med brynt hasselnötssmör & ädelost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 2 huvud spetskål
  • 2-3 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Ädelostkräm

  • 180 g ädelost
  • 200 g färskost
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Brynt hasselnötssmör

  • 50 g smör
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 msk soja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär spetskålen i fyra klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar. Ställ in i mitten av ugnen och rosta i cirka 30–40 minuter eller tills de blivit gyllene.
  2. Ädelostkräm: Mosa samman ädelosten med färskost och smaka av med honung, salt och nymalen svartpeppar.
  3. Brynt hasselnötssmör: Bryn smöret försiktigt under omrörning. Hacka hasselnötterna grovt. Ta bort smöret från värmen och rör i de hackade hasselnötterna och sojan.
  4. Häll smöret över den rostade spetskålen och servera direkt tillsammans med en klick ädelostkräm.