Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad rödkålssallad med kycklingfilé

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 600 g rödkål
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 sharonfrukter
  • 75 g valnötter
  • 150 g fetaost

Apelsingremolata:

  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl hackad persilja

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till gremolatan.
  2. Putsa kycklingfiléerna. Bryn dem hastigt i smör. Krydda med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken.
  4. Lägg kål, lök och kyckling på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, salt och peppar.
  5. Stek i mitten av ugnen tills kålen är mjuk och kycklingen genomstekt, cirka 20 minuter.
  6. Skär sharonfrukterna i klyftor. Lägg på dem och delade nötter när cirka 10 minuter återstår.
  7. Ta ut och smula över fetaost. Strö på gremolatan.