Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad rödkål med soja och chili- och honungsglaze

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Rostade rödkålsklyftor

  • 1 rödkål
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 röd chili
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung
  • salt
  • svartpeppar, malen

Frötopping

  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk sesamfrö, svarta eller vita

Tillbehör

  • Färsk koriander

Så här gör du

  1. Rostade rödkålsklyftor: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela kålen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över oljan. Sätt in kålen i ugnen 15 minuter.
  3. Hacka chilin fint och blanda ihop chili, soja och honung. Pensla kålen med glazen och sätt in kålen i ugnen i ytterligare 5 minuter.
  4. Pensla en gång till. Salta och peppar.
  5. Frötopping: Blanda fröna.
  6. Servering: Häll över frötoppingen på rödkålen och garnera med koriander.