Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad röd- och gulbetsallad med fläsk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 8 medelstora rödbetor och gulbetor
  • 12 små potatisar
  • 6 vitlöksklyftor, skurna i halvor
  • 4 späda morötter
  • 2 fänkålsstånd
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • 12 rädisor
  • timjan
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 300 g rökt stekfläsk
  • Toppa med:
  • ärtskott
  • kallpressad rapsolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop olja, vinäger och salt i en skål.
  3. Dela rödbetorna i halvor. Skrubba potatisarna. Skala och dela vitlöksklyftorna i halvor. Skrubba morötterna. Dela fänkålen i fjärdelar.
  4. Lägg allt på en plåt eller i en ugnsform och ringla över olja- och vinägerblandningen. Rosta i cirka 45 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
  5. Knaperstek fläsket.
  6. Skrubba rädisorna. Blanda ner dem i de varma rot- och grönsakerna. Peppra och flingsalta.
  7. Ringla över rapsolja och toppa med ärtskott. Servera med det stekta fläsket.