Rostad röd- och gulbetsallad med fläsk

WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Ingredienser
- 8 medelstora rödbetor och gulbetor
- 12 små potatisar
- 6 vitlöksklyftor, skurna i halvor
- 4 späda morötter
- 2 fänkålsstånd
- 2 dl kallpressad rapsolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- salt
- 12 rädisor
- timjan
- svartpeppar
- flingsalt
- 300 g rökt stekfläsk
- Toppa med:
- ärtskott
- kallpressad rapsolja
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop olja, vinäger och salt i en skål.
- Dela rödbetorna i halvor. Skrubba potatisarna. Skala och dela vitlöksklyftorna i halvor. Skrubba morötterna. Dela fänkålen i fjärdelar.
- Lägg allt på en plåt eller i en ugnsform och ringla över olja- och vinägerblandningen. Rosta i cirka 45 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
- Knaperstek fläsket.
- Skrubba rädisorna. Blanda ner dem i de varma rot- och grönsakerna. Peppra och flingsalta.
- Ringla över rapsolja och toppa med ärtskott. Servera med det stekta fläsket.

Du kanske även gillar
Populära recept