Rostad pumpa med pumpapesto

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
- 2 pumpor ca à 1,kg
- 1 hel vitlök
- 1 knippa salvia
- salt, peppar
- 3-4 msk olivolja
Pumpapesto:
- 1 dl pumpakärnor
- 2 dl koriander
- 2 pressade vitlöksklyftor
- ca 1 dl olivolja
- 2 dl riven parmesan
- flingsalt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär pumporna i klyftor och kärna ur dem. Lägg pumpaklyftor, vitlök och salviablad på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills pumpan och vitlöken är helt mjuka.
- Mixa ihop pumpakärnor och grovhackad koriander till en slät röra. Lägg röran i en skål. Blanda i vitlök, olja och parmesan. Smaka av med salt.
- Servera den rostade pumpan med peston.

Du kanske även gillar
Populära recept