Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad pumpa med pumpapesto

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 pumpor ca à 1,kg
  • 1 hel vitlök
  • 1 knippa salvia
  • salt, peppar
  • 3-4 msk olivolja

Pumpapesto:

  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl koriander
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ca 1 dl olivolja
  • 2 dl riven parmesan
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär pumporna i klyftor och kärna ur dem. Lägg pumpaklyftor, vitlök och salviablad på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills pumpan och vitlöken är helt mjuka.
  3. Mixa ihop pumpakärnor och grovhackad koriander till en slät röra. Lägg röran i en skål. Blanda i vitlök, olja och parmesan. Smaka av med salt.
  4. Servera den rostade pumpan med peston.