Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad potatissallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1/2 dl + 2 msk olivolja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk grov sötad senap
  • 2 msk dijonsenap
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 250 g jordgubbar
  • 3 tsk pressad citron
  • 2 dl svarta oliver
  • 65 g rucola

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.Tvätta potatisen och halvera de som är större. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  2. Rör ihop ½ dl olivolja, vitlök, senap, salt och peppar. Blanda potatisen noga med dressingen.
  3. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen har fin färg och är mjuk, cirka 25 minuter. Rör försiktigt någon gång under tiden. Låt svalna och krydda eventuellt potatisen med lite extra flingsalt.
  4. Skiva rödlöken och dela de jordgubbar som är större.
  5. Blanda potatisen med citronsaft, 2 msk olivolja, rödlök och oliver vid servering. Vänd ner ruccolan precis vid slutet. Lägg upp salladen och toppa med jordgubbar.