Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad potatissallad med jordgubbar och rosépeppar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färsk potatis, medelstora
  • 3-4 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 färsklökar med blast, gärna röda
  • 250 g jordgubbar

Sås

  • 1 msk honung
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 4-5 msk majs- eller rapsolja
  • flingsalt
  • rosépeppar

Till servering

  • späda basilikakvistar eller basilikablad
  • 3 msk rostade pinjenötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Borsta och tvätta potatisen noga. Dela potatisarna.
  3. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan, salta och rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills potatisen är klar, känn med provsticka. Låt svalna.
  4. Ansa och skiva färsklöken. Snoppa och dela jordgubbarna.
  5. Vispa ihop honung, vinäger och olja i en bunke. Smaka av med smulat flingsalt och grovstött rosépeppar. Vänd ner potatis, lök, jordgubbar och basilikablad. Garnera med pinjenötter.