Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad Mussli

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

20 portioner
  • 4 dl havregryn
  • 4 dl rågflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl kruskakli
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl mandel (grovhackade)
  • 2 dl hasselnötter (grovhackade)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl honung (kan uteslutas)
  • 2 dl russin
  • 2 dl torkade aprikoser eller annan torkad frukt/bar
  • 1 dl kokos
  • 2 tsk kanel
  • 12 st kardemumma (gärna färsk mortlade)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl farinsocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 200 g tranbär eller annan torkad frukt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 170-175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  2. Blanda vatten och honung, kanel, kardemumma och vaniljsocker i en kastrull. Värma gärna detta lite lätt(skall inte koka)
  3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
  4. Bred ut müsliblandningen på två ugnsplåtar
  5. Grädda müslin mitt i ugnen i 25-30 min. Rör om var 10:e minut så müslin inte bränns.
  6. Blanda ner russin eller torkad frukt (frivilligt) när müslin kallnat. Förvara müslin i en bruk med tättslutande lock.