Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad kyckling med klyftpotatis och granatäpplesallad.

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 2 st kycklingfilé
  • 2 st skivor chevre
  • 4 st potatisar
  • 0,5 st granatäpple
  • 4 msk rostade solrosfrön
  • 70 g färsk babyspenat
  • 8 st coctailtomater
  • 0,5 st gurka
  • smör
  • riktigt god olivolja
  • flingsalt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela potatisen. Dela tomaterna på mitten. Vänd runt i olivolja, salta & peppra. Ställ in i ugnen i ca 30 min. Gör ett snitt i kycklingen och fyll med chevréost. Salta och peppra. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen. När det är 10-12 min kvar på potatisen ta ut formen och toppa med kycklingen. Låt gå klart. Blanda spenat, solrosfrön och gurka. Toppa med granatäpplekärnor och ringla över olivolja. Servera med kycklingen och potatisen.