Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad fänkålssallad med bacon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 2 st fänkål
  • 200 g champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 1 pkt bacon
  • 2 st päron
  • pressad saft av 1 apelsin
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fänkålen i klyftor och dela champinjonerna. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och blanda med oljan.
  2. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter.
  3. Lägg baconet på en annan plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 8–10 minuter. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
  4. Skär päronet i klyftor och blanda med hälften av apelsinsaften så mörknar de inte.
  5. Blanda grönsaker, päron och resten av apelsinsaften. Krydda med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat och strö över bacon.