Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • Ugn 200°C
  • 1 blomkål
  • 0 ,5 dl olivolja
  • 1 citron, saft och rivet zest
  • 5 hela vitlöksklyftor med skal
  • 600 gr torskfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 ,5 dl ströbröd
  • 2 dl pickles eller inlagd gurka
  • 1 ,5 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 2 msk finhackad gräslök
  • Salt och peppar
  • Neutral olja och smör till stekning

Så här gör du

  1. Bryt av alla blomkålsbuketter och skär även stammen i mindre bitar. Tryck till vitlöksklyftorna. Lägg blomkål och vitlök i en bunke och vänd runt med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Baka i ugnen på 200°C i 20-30 minuter, strössla på rivet citronzest.
  2. Finhacka pickles eller inlagd gurka. Blanda med majonnäs, curry och gräslök. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  3. Salta torskfiléerna. Vänd dem sedan i först mjöl, sen ägg och till sist ströbröd. Stek i olja och smör till gyllene och frasiga på båda sidor. Servera genast med rostad blomkål och remuladsås.