Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad butternutpumpa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Rosta butternutpumpa, rödbetor och mandlar i ugnen och toppa med kryddgrönt, till exempel salvia och timjan. Servera med ett smör smaksatt med vitlök och chipotlepasta.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 butternutpumpa
  • 4 rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • salvia
  • rosmarin
  • 3–4 msk olivolja eller rapsolja
  • ½ tsk chiliflakes
  • flingsalt
  • 1 dl mandel

Till garnering:

  • salvia
  • timjan

Chilismör:

  • 75 g smör, mjukt
  • 1 msk chipotlepasta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kärna ur pumpan och skär den i klyftor.
  3. Skala, skölj och skär rödbetorna i klyftor.
  4. Lägg pumpa- och rödbetsklyftorna på en plåt med bakplåtspapper eller lägg direkt i en ugnsfast form.
  5. Dela vitlöken på mitten och lägg på plåten.
  6. Strö över salvia och rosmarin.
  7. Ringla över oljan och sätt in mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.
  8. Ta ut plåten, strö över chiliflakes, flingsalt, mandel, salvia och timjan.
  9. Chilismör: Rör smöret och blanda i chipotlepastan.
  10. Skala och hacka vitlöken och blanda ner i smöret. Rör i saltet.
  11. Servering: Klicka på chilismöret på de varma grönsakerna direkt från ugnen.