Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad blomkål

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Med curry, koriander och sataysås. Den här rätten går utmärkt att äta som den är eller som ett gott tillbehör.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 gul blomkål eller vanlig vit
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 2 tsk gul curry

Sataysås (cirka 8 portioner)

  • 2 msk sesamolja
  • 1 ⁄2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ⁄2 röd chili
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk röd curry
  • 2 msk ketjap manis (söt soja)
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl jordnötter
  • eventuellt 1 dl vatten

Tillbehör

  • 2 dl sataysås
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl jordnötter

Så här gör du

  1. Blomkål: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och strö över curryn.
  3. Sätt in blomkålen mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen i ugnen till 150 grader och grädda 40–50 minuter, tills blomkålen är mjuk.
  4. Sataysås: Häll sesamolja i en kastrull. Hacka löken fint och bryn tillsammans med vitlöken och chilin i oljan.
  5. Tillsätt kokosmjölk, röd curry, ketjap manis och socker. Koka ihop i cirka 5 minuter.
  6. Mixa jordnötterna fint och vänd ner i kastrullen. Späd eventuellt med vattnet om såsen känns tjock.
  7. Servera blomkålen med sataysås, koriander och jordnötter. Ringla eventuellt över lite extra olja.