Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rosmarinkyckling med grönsaker och hummus

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé

  • 4 färska lökar

  • 1 röd paprika

  • 1 grön squash
  • 
150 g champinjoner

  • 1 vitlöksklyfta

  • salt och svartpeppar


Dressing:


  • 2 msk olivolja

  • 1 msk balsamico

  • 1 msk flytande honung

  • saften av 1/4 citron

  • 2 msk hackad färsk rosmarin

  • 1 krm örtagårdskrydda


Hummus:


  • 400 g konserverade kikärtor

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1/2 dl hackad bladpersilja

  • saften av 1/4 citron

  • 1/2 dl olivolja

  • salt och svartpeppar

  • eventuellt lite spiskummin


Tillbehör:


  • ajvar relish


Dekoration

  • 
citronskivor och färsk rosmarin

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen på en plåt. Dela lökarna, skär paprika och squash i avlånga bitar. Dela champinjonerna. Skala och finhacka vitlöken. Lägg alla grönsaker på plåten med kyckling. Strö på salt och svartpeppar.

  2. Gör dressingen genom att blanda alla ­ingredienser och häll sedan över dressingen på plåten. Blanda om och sätt in i ugnen i 20 minuter.

  3. Gör hummusen genom att skölja kik­ärtorna i kallt vatten. Lägg kikärtor, vitlök och persilja i en matberedare. Mixa och pressa citron. Häll på oljan försiktigt medan matberedaren är i gång. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite spiskummin.

  4. Ta ut plåten och lägg kyckling och grönsaker på ett serveringsfat. Dekorera med citronskivor och färsk rosmarin. Servera med de båda såserna och ajvar.