Logga in här

Rosmaringnocchi med spenat och päron

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 päron
  • smör
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • ¾ dl olivolja
  • 500 g färsk gnocchi
  • 50 g babyspenat
  • 3 dl grovriven pecorino eller parmesanost
  • nymald peppar
  • rostade pinjenötter

Så här gör du

  1. Skär päronen i klyftor och stek dem i smör. Ställ åt sidan.
  2. Stöt rosmarin, vitlök och lite flingsalt i en mortel. Blanda i olivoljan.
  3. Koka gnocchin enligt förpackningen. Häll av kokvattnet, men låt gnocchin vara kvar i grytan.
  4. Blanda gnocchin försiktigt med rosmarinoljan. Vänd ner spenat och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa pastan med päronklyftor. Strö över resten av osten och rostade nötter.