Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rosa påsktårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Bottnar

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 2 dl socker

Vaniljkräm

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 2 msk maizena
  • 1 msk strösocker
  • 2 stora äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker

Grädde

  • 4 dl vispgrädde

Syltfyllning

  • 2 dl hallonsylt

Garnering

  • 1 färdigkavlat rosa marsipanlock
  • florsocker
  • godis- marsipan-, eller chokladägg
  • ätbara blommor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175º. Klä en kakform, ca 22 centimeter i diameter med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner mjölblandningen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, känn med provsticka.
  3. Låt kakan svalna något, stjälp upp och låt kallna. Dela i tre bottnar.
  4. Vaniljkräm: Blanda alla ingredienserna till krämen i en rostfri eller släpplättkastrull. Sjud på svag värme under vispning till blandningen tjocknat till en kräm, den får inte koka. Låt kallna.
  5. Vispa grädden tjock och smaka av den med vanilj. Rör hälften av grädden i vaniljkrämen.
  6. Bred hallonsylt på en kakbotten lägg på nästa botten. Bred på vanilj- och gräddkrämen. Lägg på tredje botten och bred resten av grädden runtom och ovanpå tårtan, forma grädden till en jämn kulle.
  7. Snitta marsipanlocket i mitten med en liten vass kniv och rulla ner flikarna.
  8. Täck tårtan med marsipan. Jämna till kanterna på marsipanen med en kniv.
  9. Pudra med florsocker. Garnera med ägg och ev blommor och myntablad.
2 kommentarer om "Rosa påsktårta"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Marwh

      Maizena är en stärkelseprodukt som ibland kan ersätta till exempel vanligt mjöl när man till exempel gör en soppa eller sås!
      Mvh
      Mitt Kök