Rosa maränger – recept

Foto: Eva Hildén Smith
Ingredienser
10 dubbla marängkyssar
- 2 äggvitor
- 2 dl socker
- röd hushållsfärg
Kräm
- 3 msk vispgrädde
- 75 g vit choklad, hackad
- 125 g mascarpone
Garnering
- hallonpulver
Så här gör du
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt sockret, cirka 2 msk i taget, under fortsatt vispning. Vispa i hushållsfärg droppvis, till önskad rosa färg.
- Spritsa eller klicka smeten till cirka 20 kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Sätt plåten i nedre delen av ugnen och grädda marängerna tills kakorna släpper papperet, cirka 60 minuter.
- Låt marängerna kallna på ett galler.
- Koka upp grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen är smält. Vispa ihop mascarpone och smält choklad i en bunke.
- Lägg ihop marängerna två och två med krämen emellan. Ställ kallt att stelna. Sikta över hallonpulver precis inför serveringen.

Du kanske även gillar
Populära recept