Röra-ihop-bröd

Martin Skredsvik.
Ingredienser
1 bröd
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl rågmjöl
- 2 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk bikarbonat
- 1 1/2 krm salt
- 4 1/2 dl filmjölk eller yoghurt
- 1-2 dl morötter, rivna
- 1 dl äpple, rivet
- Drygt 1/2 dl ljus sirap
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 1 bakform, 1 1/2 l.
- Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt filmjölk, sirap, riven morot och äpple. Rör ihop alla ingredienser väl.
- Häll upp smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
- Låt vila 5 minuter i formen. Stjälp sedan upp och låt svalna på galler under handduk.
13 kommentarer om "Röra-ihop-bröd"

Du kanske även gillar
Populära recept
Sanshajn
För att få detta glutenfritt tog jag 4 dl Sempers fin mix glutenfritt, 3 dl Provernas glutenfri Oat Bread Mix (orange förpackning) o glutenfritt havregryn! Hade inte yoghurt eller fil så jag tog Gräddfil! Behövde grädda 10 min längre ca men vilket gott bröd ! Det var en lyckoträff kan jag lova:)
Mitt Kök
Stort tack för tipset. Mvh Mitt kök-redaktionen
SuzFrib
Hej,
Har provat detta recept för andra gången men det blir degigt :/ smaken är perfekt. Gräddade i 1 timme o 10 minuter andra gången, men det blir inge bra. Vad gör jag för fel?
Kristina Ragnarsson
Jag har gjort det här brödet 4 gånger nu. 1 gången vart det degigt. Men jag gräddar nu i 1, 10 h sen skruvar jag ner graderna på 50 och låter brödet torka i ca 2 timmar. Super gott!
Mitt Kök
Hej, och stort tack för tipset. Vi har ju alla olika ugnar som fungerar lite olika så vi är jätteglada att du delade med dig av det här knepet.
Med vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen
Ankan99
Kör ni varmluftsugn eller vanlig?
sorenber
Jag tycker detta brödet är toppen!! Med en bruten handled sökte jag efter ett grovt lättbakat bröd och har nu bakat det flera gånger. Har även delat det med vänner som har fått smaka. Jag har tillsatt lite pumpafrön och äter det med enbart smör. Toppen ! 🙂
Aliasas
Hej! Kan man skippa morötterna och/eller äpplen i detta recept? Är lite allergisk nämligen!
Roger Lundstig
God smak, men blev degigt, körde i ugnen 30 min längre, men hjälpte inte. Hade iofs ett väldigt saftigt äpple, men receptet behöver justeras.
Joel Djerf
Läser här om att brödet blir degig. Det blev det när jag bakade det också. Skruva om receptet så man inte behöver bli besviken. Olika ugnar ja, men 175 grader är ju 175 grader.
Mitt Kök
Hej, och tack för din kommentar. Tråkigt att brödet inte blev som i beskrivningen. Vi har kontaktat receptmakaren för att se om något i beskrivning/receptet ska justeras. Mvh Mitt kök-redaktionen
Patrick Henriksson
Jag körde 1.10 h på 175 grader och 1 h på eftervärme, samt att jag lade morötter och äpple på papper en stund. Då blev det bra. Jättegott!
Angelica Backlund
Smaken på det här brödet är verkligen bra. Men graderna på ugenen stämmer inte. Och det beror inte på vilken ugn man har. Jag har testat ett par alternativ. Det går blev bra: Hoppa över äpplet. Ta 4 dl fil. Grädda på 80 grader varmluft i 45 min och 150 grader varmluft i 30 min. Då blev det perfekt.