Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Romtopf på plommon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

1 1/2 liter, en burk
  • Cirka 7 dl finskurna plommon
  • 2 dl rå- eller strösocker
  • cirka 3 dl mörk rom

Så här gör du

  1. Varva frukt och socker i en väl ­rengjord ­glasburk. Häll på så mycket rom att det täcker. Lägg gärna på ett fat med tyngd så att frukten hålls nere i rommen. Förvara burken mörkt och svalt.
  2. Skaka om då och då så att sockret löser sig. Plommonen är färdiga att äta efter cirka fyra veckor, men blir bara bättre med tiden.
  3. Allt eftersom frukten mognar eller äts kan ett nytt lager frukt, socker och rom läggas i.
2 kommentarer om "Romtopf på plommon"