Romtopf på plommon

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
1 1/2 liter, en burk
- Cirka 7 dl finskurna plommon
- 2 dl rå- eller strösocker
- cirka 3 dl mörk rom
Så här gör du
- Varva frukt och socker i en väl rengjord glasburk. Häll på så mycket rom att det täcker. Lägg gärna på ett fat med tyngd så att frukten hålls nere i rommen. Förvara burken mörkt och svalt.
- Skaka om då och då så att sockret löser sig. Plommonen är färdiga att äta efter cirka fyra veckor, men blir bara bättre med tiden.
- Allt eftersom frukten mognar eller äts kan ett nytt lager frukt, socker och rom läggas i.
2 kommentarer om "Romtopf på plommon"

Du kanske även gillar
Populära recept
Domarringen
Skall man flå plommonen eller behålla skalet på?
Mitt Kök
Du kan behålla skalet på.