Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Romsill i glas

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 2 st hela filéer inlagd sill eller 5-minuters-sill

Sås:

  • 2 dl smetana
  • 3-4 msk majonnäs
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 msk grovkornig röd stenbitsrom

Till garnering:

  • grovkornig röd stenbitsrom
  • dillvippo

Så här gör du

  1. Torka sillfiléerna med t ex hushållspapper och skär sedan i små bitar.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Vänd ner sillbitarna och blanda försiktigt. Täck med plastfilm.
  3. Låt marinera 2-3 timmar eller över natten.
  4. Fördela i glas och garnera med rom och dillvippor inför serveringen.