Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Romkörsbär med mascarponeparfait

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g körsbär eller bigarråer
  • 1 dl körsbärssaft, ex Brunneby musteri
  • 1/2 dl ljus rom
  • 1 dl vit sirap

Parfait

  • 1 äggula
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk körsbärssaft eller romkörsbärssaft
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rostat mandelspån
  • 4 plastformar, à ca 2 dl

Dekoration

  • mynta

Så här gör du

  1. Skölj och dela körsbären och ta ur kärnorna. Har du en körsbärsurkärnare använd den och låt bären vara hela.
  2. Blanda körsbärssaft, ljus rom och vit sirap i en burk med lock. Tillsätt bären och låt de marineras, ca 1 dygn.
  3. Vispa äggula och florsocker fluffigt i en bunke. Vispa grädden fluffigt, men inte hårt. Tillsätt mascarpone och vispad grädde i äggvispet. Smaksätt med körsbärssaft och vaniljsocker. Rör ner rostade mandelspån. Fördela blandningen i 4 plastformar och frys in, ca 5 timmar.
  4. Doppa formarna i hett vatten och vänd dem uppochner i ett serveringsglas, så att parfaiten lossar. Låt gärna parfaiten stå i kylen, 30 minuter innan serveringen. Lägg körsbären och lite av saften runtom. Dekorera med mynta.