Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Romantiska hallon- och vaniljcupcakes

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 muffins
  • 100 g mjukt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver/en vaniljstång
  • 3 1/4 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk
  • 36 st hallon, tre per muffin

Marängsmörkräm hallon

  • 3 st äggvitor
  • 250 g socker
  • 250 g varmt smör
  • 100-150 g hallon

Marängsmörkräm grön

  • 3 st äggvitor
  • 250 g g socker
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • grön pastafärg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Förbered 12 st muffinsformar av medelstorlek, gärna i en muffinsplåt.
  3. Vispa smör och socker krämigt.
  4. Tillsätt äggen och vispa tills smeten är pösig. Tillsätt sedan vaniljen.
  5. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål. Sikta ned mjölblandningen och sedan mjölken i smeten. Vispa inte för länge utan se bara till att allt är blandat.
  6. Häll smeten i muffinsformarna, tillsätt hallon och grädda i mitten av ugnen i 17–20 minuter.
  7. Ta ut cupcakesen ur muffinsplåten då de ska svalna, annars fortsätter de att tillagas i den varma plåten.
  8. Marängsmörkräm hallon, så gör du:
  9. Värm äggvitor och socker i en rostfri skål över ett vattenbad. Rör nu och då med en handvisp. Dra av plattan när du ser att sockret har smält, då är smeten cirka 65 grader.
  10. Vispa med elvisp eller assistent tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt sedan rumsvarmt smör lite i taget när marängen är sval. Vispa sedan tills den är helt kall.
  11. Utgå från grundreceptet på marängsmörkräm. När den är färdig tar du bort en liten klick kräm som du färgar grön med pastafärg. Sedan smaksätter du resten av krämen till hallonmarängsmörkräm.
  12. Mixa 100–150 g hallon till puré.
  13. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
  14. Blanda ner purén i marängsmörkrämen och vispa till en jämn frosting.
  15. Tillsätt lite rosa pastafärg om du önskar en starkare färg.
  16. Marängsmörkräm grön, så gör du:
  17. Värm äggvitor och socker i en rostfri skål över ett vattenbad. Rör nu och då med en handvisp. Dra av plattan när du ser att sockret har smält, då är smeten cirka 65 grader.
  18. Vispa med elvisp eller assistent tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt sedan rumsvarmt smör lite i taget när marängen är sval.
  19. Tillsätt vaniljpulver. Vispa sedan tills den är helt kall.
  20. Tillsätt pastafärgen och färga krämen grön.