Logga in här

Rökt fisk, skaldjur, chiliaioli & hovmästarsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 1 kg rökt fisk och skaldjur, till exempel varmrökt lax, varmrökt makrill, rökta räkor och musslor

Chiliaioli:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 msk ketchup
  • salt, malen vitpeppar

Hovmästarsås:

  • 1 ½ dl senap
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl neutral olja
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • 2 msk hackad dill

Tillbehör:

  • nykokt färskpotatis
  • citronklyftor
  • dill
  • 1 knippe kokt sparris

Så här gör du

  1. Chiliaioli: Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
  2. Hovmästarsås: Vispa ihop senap, socker och vinäger.
  3. Droppa i oljan i en stråle och vispa kraftigt under tiden.
  4. Smaka av med salt och peppar och vänd i dillen.
  5. Servering: Servera fisken och skaldjuren med nykokt färskpotatis, chiliaioli, hovmästarsås, citronklyftor, dill och en knippe kokt sparris.