Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rökt fisk, skaldjur, chiliaioli & hovmästarsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Duka upp en buffé med godsaker från havet och servera med hovmästarsås, citron och färskpotatis. En chiliaioli, smaksatt med chipotlepasta, passar också bra till den rökta fisken och skaldjuren.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 1 kg rökt fisk och skaldjur, till exempel varmrökt lax, varmrökt makrill, rökta räkor och musslor

Chiliaioli:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 msk ketchup
  • salt, malen vitpeppar

Hovmästarsås:

  • 1 ½ dl senap
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl neutral olja
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • 2 msk hackad dill

Tillbehör:

  • nykokt färskpotatis
  • citronklyftor
  • dill
  • 1 knippe kokt sparris

Så här gör du

  1. Chiliaioli: Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
  2. Hovmästarsås: Vispa ihop senap, socker och vinäger.
  3. Droppa i oljan i en stråle och vispa kraftigt under tiden.
  4. Smaka av med salt och peppar och vänd i dillen.
  5. Servering: Servera fisken och skaldjuren med nykokt färskpotatis, chiliaioli, hovmästarsås, citronklyftor, dill och en knippe kokt sparris.