Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rökt baguette med rödvinsmarinerad oxkind, rödbetskräm och aioli

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 st baguette
  • 1 st oxind
  • 1 st polkabeta
  • 1 st rödlök
  • 1 st morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 st lagerblad
  • 1 st kryddnejlika
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • olivolja
  • små droppar rökarom
  • 2 msk philadelphiaost
  • 1/2 - 1 msk creme fraiche
  • salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver, flytande honung
  • 1 st rödbeta
  • 1 pkt rödbetsgroddar

Så här gör du

  1. Blanda olivolja med några droppa rökarom tag försiktigt. Låt dra gärna över natten.
  2. Koka en rödbeta tills den är klar ca 15 min beroende på storlek. Skala och hacka den fint låt den svalna.
  3. Skiva rödlöken tunt. Hyvla lika mycket rotselleri som morot tunt och strimla fint.
  4. Koka en 1-2-3 lag. Lägg selleri och morötter i en burk med lagerblad och kryddnejlika, slå på lite av den heta lagen och skruva på locket låt svalna i rumstemp. Lägg rödlöken i en annan burk och slå på resten av lagen så att det täcker. Skulle det bli för lite lag så är det enkelt och snabbt gjort att koka mer. När det svalnat ställ in i kylen över natten.Häll sedan av lagen från löken men inte från de andra grönsakerna.
  5. Blanda samman ca 2 msk beroende på hur mycket du vill ha philadelphiaost och lite creme fraiche den får inte bli för tunn ska spritsas sedan. Häll ner lite av den kalla hackade rödbetan och smaka av med salt, peppar, vitlökspulver, lökpulver och flytande honung Häll i spritspåse.
  6. Häll hemlagad eller färdigköpt aioli i en spritspåse.
  7. Nästa dag. Skiva polkabetan tunt och pensla den rökiga oljan på varje brödskiva grilla på grilljärn. Skiva oxkind i tunna skivor. Finns färdig att köpa om du inte gör egen.
  8. Lägg på varje brödskiva kött, rå polkabeta de picklade grönsakerna och löken spritsa en klick aioli och rödbetskräm på och dekorera med rödbetsgroddar.