Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rökig chorizo med lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 2 x 150 g laxfiléer, med skinn, fjällad och urbenad
  • 300 g mogna körsbärstomater i blandade färger
  • 4 stjälkar färsk basilika
  • 8 svarta oliver med kärna
  • 30 g chorizo

Så här gör du

  1. Lägg laxen med skinnsidan upp i en kall stekpanna med nonstickbeläggning och höj värmen till medelhög. När stekpannan börjar komma upp i rätt temperatur och laxen börjar fräsa (efter cirka 3 minuter), vänd på bitarna och stek skinnsidan i 5 minuter, eller tills skinnet är krispigt och fisken genomstekt (tiden varierar med tjockleken).
  2. Dela under tiden körsbärstomaterna, riv sönder det flesta basilikabladen, blanda med 1 matsked rödvinsvinäger och en nypa havssalt och svartpeppar. Tryck till oliverna, ta ur kärnorna och finhacka sedan fruktköttet. Blanda hacket med 1 matsked extra virgin olivolja och en skvätt vatten.
  3. Skiva chorizon fint och stek med i pannan de 2 sista minuterna. Lägg i tomaterna de sista 30 sekunderna. Fördela maten på tallrikarna, lägg laxen överst. Skeda över olivhacket och resten av basilikabladen