Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rökig älgfärschili med whisky

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 färsk majskolv
  • 3 tomater
  • cirka 3 dl kokta små svarta bönor
  • 1 anchochili
  • 600 g älgfärs
  • smör och olivolja till stekning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 ½ dl Heinz chilisås
  • 1 msk chipotlepuré eller torkad, smulad chipotle
  • 6 cl whisky, till exempel Tallisker
  • 2 dl vatten

Till servering:

  • friterat tunnbröd
  • isbergssallad

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär loss kornen från majskolven och tärna tomaterna fint. Skölj bönorna och blötlägg anchochilin en stund.
  2. Fräs köttet i smör och olja i en rymlig gryta. Ha i lök och vitlök, råa majskorn, tomattärningar och små svarta bönor.
  3. Hacka anchochilin fint och ha i också den, tillsammans med paprikapulver, chilisås och chipotlechili. Avsluta med whisky och vatten och låt allt koka i minst 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Späd eventuellt chiligrytan med lite vatten så att konsistensen blir efter behag.
  5. Servera med friterat tunnbröd och sallad.