Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödvinsrisotto med betor & timjan

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Krämig och smakrik risotto.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl Risottoris
  • 2 st Schalottenlök
  • 2 st Rödbetor
  • 2 st Polkabetor
  • 8-9 dl Grönsaksbuljong
  • 2 tsk Timjan
  • 1,5 dl Riven parmesanost
  • 2 dl Rödvin
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • Olja

Så här gör du

  1. Koka betorna tills de är mjuka.
  2. Koka upp buljong.
  3. Hacka schalottenlök och vitlök.
  4. Stek riset med löken i olja tills riset är genomskinligt.
  5. Tillsätt lite buljong i tagit under omrörning tills riset är färdigt. Du vill ha en liten kärna i riset.
  6. Tillsätt timjan och parmesanost i risotton och rör om.
  7. Skär betorna i mindre bitar och tillsätt dem i risotton.
  8. Salta och peppra önskad mängd.
  9. Ta den resterande buljongen och blanda med lite av vattnet du kokade betorna i.
  10. Lägg uop risotton på en tallrik och ös över lite buljong.