Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttgryta med högrev – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 507 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g högrev
  • 200 g sidfläsk
  • 2 gula lökar, skalade och delade
  • 2 morötter, skalade och delade
  • 3 lagerblad
  • 1 msk plockade timjanblad
  • 1 flaska rödvin
  • vatten
  • 200 g champinjoner
  • 1 dl plockad bladpersilja
  • salt och peppar efter smak

Så här gör du

  1. Bryn köttet i smör!
  2. Lägg hela högrevsbiten i stor kastrull, tillsätt morot, lök, lagerblad och timjan.
  3. Häll på vin och fyll på med vatten så att det täcker och sjud på spisen i 4 timmar, lyft upp köttet och dela i 4 bitar.
  4. Sila spadet och reducera det tills cirka hälften återstår och använd det som sås.
  5. Tärna sidfläsket och dela champinjonerna i fyra delar, bryn hårt och lägg i såsen.
  6. Låt kött och sås koka ihop någon minut på medelvärme.
  7. Plocka timjanblad och skär persiljan i tunna strimlor, strö örterna på köttet och såsen.
  8. Servera med potatismos.