Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödspätta meunière

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 2 rödspättor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymald vitpeppar
  • 50 g smör + ½ dl rapsolja
  • 25 g smör
  • 4 msk kapris
  • 2 msk citron, pressad saft

Till servering

  • kokta små potatisar
  • kokta sockerärtor
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Be att få gälar och skinn borttaget på rödspättornas grå och rödprickiga sida i fiskaffären. Skölj av fisken i kallt vatten.
  2. Blanda vetemjöl, salt och vitpeppar på en stor tallrik. Vänd fisken i det kryddade mjölet. Lägg dem på ett smörpapper.
  3. Värm två stekpannor på medelvärme med smör och rapsolja. När matfettet slutat bubbla och börjar få färg, läggs spättorna med den flådda sidan ner, i vardera stekpannan, och steks cirka 3 minuter. Vänd och stek den andra sidan lika länge. Ös gärna lite matfett över fisken under tiden. Ta upp fisken och lägg på varma serveringstallrikar.
  4. Tillsätt mer smör i pannorna och tillsätt kapris och citronsaft och låt det fräsa med ½ minut. Ös fisken med matfettet. Servera med kokt potatis, sockerärter och citronklyftor.