Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödlökspannacotta med löjrom

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portion
  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk svartpeppar el citronpeppar
  • 1 st finhackad rödlök
  • 0,5 tsk salt
  • västerbottensostflarn till dekoration
  • kalixlöjrom

Så här gör du

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min
  2. Koka upp grädden och yoghurten
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i den varma grädden och rör tills gelatinet smält
  4. Blanda ner finhackad rödlök (spara hälften till garnering)salta och peppra. Smaka av till rätt smak
  5. Häll upp smeten i 8 formar
  6. Låt stelna i kylen i minst 4 tim
  7. Riv 2 dl västerbottensost grovt
  8. Gör 8 avlånga oststänger på bakplåtsklädd plåt
  9. Grädda osten i 200 grader varm ugn tills osten smält till flarn.
  10. Dekorera pannacottan med ett löjromsägg,finhackad rödlök och vbflarnet