Rödlöksmarmelad med björnbär

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
1 burk
- 4 rödlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk rapsolja
- 3/4 dl rödvinsvinäger
- 1 dl ekologisk ljus sirap
- 125 g tinade björnbär
- 2 krm salt
- 1 krm nymald svartpeppar
Till servering
- cirka 300 g kycklingpaté eller annan köttpaté
- hjärtsallad
- körvel
Så här gör du
- Skala, dela och skiva rödlök och vitlök. Fräs löksorterna i en gryta med oljan på låg värme, cirka 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vinäger, sirap och björnbär. Koka samman till en syltig konsistens, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg upp i glasburk med lock. Förvara i kylskåp. Servera på blad av hjärtsallad med bitar av kycklingpaté eller annan köttpaté och marmelad. Garnera med körvel.

Du kanske även gillar
Populära recept