Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödkålstzatsiki

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Recept på tzatsiki gjord på rödkål. Ett rivigt tillbehör som tillfredsställer vitlöksbegäret. Räcker till cirka 8 bufféportioner.

Recept: Pia Hall

Ingredienser

8 portioner
  • 1/2 rödkålshuvud
  • 3 dl tjock yoghurt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Riv kålen på den grova sidan på rivjärnet.
  2. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Låt kålen koka en minut. Skölj genast i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
  3. Blanda yoghurt med pressad vitlök, olja, salt och peppar.
  4. Rör i rödkålen yoghurtblandningen. Låt stå kallt ett tag innan servering.