Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödkålssallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • ½ rödkålshuvud
  • 2 apelsiner
  • 2 msk riktigt god olivolja
  • 1 hackad bladpersilja
  • 100 g valnötskärnor
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Strimla kålen tunt med mandolin eller osthyvel. Lägg kålen i iskallt vatten en stund.
  2. Skala apelsinerna och skär ut filéer. Dela varje filé i två bitar. Blanda kål, apelsiner, persilja och olja. smaksätt med salt och peppar. Krossa valnötterna grovt och strö över salladen. Kan förberedas några timmar i förväg.