Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödkålschutney

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-6 portioner
  • 1 röd lök
  • 300 g rödkål
  • 1 vinteräpple
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk glögg
  • 1 dl hackade fikon
  • 1/2 dl hackade nötter
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Så här gör du

  1. Blötlägg hackade fikon cirka 20 minuter.
  2. Strimla löken och rödkålen. Tärna äpplet. Fräs lök, kål och äpple i smör. Tillsätt sockret och låt det karamelliseras en aning.
  3. Blanda ner vinäger, glögg och ­fikon. Låt puttra cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med nötter vid servering.