Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödingfilé med brandade (potatismos)och kaprissmör

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 rödingfiléer
  • 600 g skalad potatis
  • 3 ansjovisfiléer
  • 2 äggulor
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk kapris
  • 1/2 finhackad schalottenlök
  • 2 msk hackad persilja
  • 100 g smör
  • 1 knippe rädisor
  • 30 g babyspenat
  • 2 kvistar plockad dill
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Så gör du brandade: Koka potatisen. Pressa sedan potatisen med en gaffel och skär ner ansjovis, äggulor, olivolja, hälften av den rivna vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela potatisen i fyra ugnsfasta portionsformar och täck med ströbröd på toppen.
  4. Grädda i ugnen i 10 minuter.
  5. Blanda kapris, schalottenlök, vitlök och persilja med smör.
  6. Salta rödingsfiléerna och stek två och två i en stekpanna med smör.
  7. Skär bort blasten och dela rädisorna på mitten, skölj noga i kallt vatten. Stek rädisorna i 2 minuter med smör i en stekpanna.
  8. Servera med spenat och dill.